Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

« Alle Evenementen

Amsterdam BLEND FoodShare Festival

28 september 2019 @ 15:00 20:00

Amsterdam BLEND FoodShare Festival

Het jaarlijks Amsterdam BLEND FoodShare Festival op Burendag is hèt social foodfestival van de stad waar uitwisseling centraal staat. Door hapjes, verhalen en talenten te delen leren we wat de buurt en haar buren te bieden hebben.

Iedereen is welkom!

Voor jong en oud is er van alles te doen en te proeven. Entree en deelname zijn gratis – bezoekers worden gevraagd ook iets lekkers mee te nemen om te delen, bijvoorbeeld een lievelingsgerecht, zelfgemaakte hapjes of iets voor op de Buren BBQ. Zo geniet iedereen gratis mee van de FoodShare kramen, activiteiten en live entertainment. Leuk, lekker en laagdrempelig voor iedereen! De gerechten met de mooiste presentatie of verhaal maken kans op prijzen!

*Alcoholische dranken zijn tegen betaling verkrijgbaar bij de bar van The 5th.

Zelf een kraam bestieren?

Wie een (gratis!) kraam wil voor een eigen publieksactiviteit of zelfgemaakte FoodShare hapjes kan zich nog melden via meedoen@amsterdamblendmarket.nl.

Programma Amsterdam BLEND FoodShare Festival

Activiteiten

Reuzespellen, bosparfum maken, wildpluk kruidenboter maken, gezonde hapjes maken met Gemeenschap Amsterdam Oost, MoneyCar spel, Moving Arts project en KAREL: info over duurzaamheid en afval, Indische Buurt Balie, Kazerne Victor brandweertruck, knutselkraam en schmink. Bij de Ruilkraam delen bezoekers kleine spulletjes, hun talent en tijd dmv briefjes – van klushulp en vervoer tot dierenoppas, taalles of een kop koffie met luisterend oor. Bij de FoodCycle kraam kun je geredde groenten uit lokale winkels uitzoeken en overbodige etenswaren van thuis doneren.

Live muziek

Singer-songwriter Wynmm, Jazz- en popduo Lily Was Here, DJ Marcus en knallende afsluiter Afrogrooves.

FoodShare Market en picknickterras

Vanaf 17:00 met oa: Wildpluk soep van Roserijn en Anna’s Tuin en Ruigte, A Healthy Table van Asma’s Catering, de Taste Before You Waste FoodRescue SaladBar, De Meevaart buurtrestaurant, Bakkie op het Plein en jouw ‘deel’ gerechten of desserts bij de FoodShare kraam en Buren BBQ. Restaurant The 5th serveert hapjes om te proeven van hun menu, zoals veggie curry en mini-burgers.

Meehelpen?

Wie ook gezellig mee wil helpen als vrijwilliger kan zich nog aanmelden via meedoen@amsterdamblendmarket.nl. Naast meegenieten van het feest krijgen alle vrijwilligers Makkies aangeboden – een beloningsmiddel voor hun vrijwillige inzet te besteden door de stad of in ruil voor vrijwilligershulp. Of ze kunnen gratis meedoen met een verkoopkraam op een volgende Amsterdam BLEND Market. Lokale ondernemers die hapjes willen serveren of doneren zijn ook welkom.

Wanneer

  • Het FoodShare Festival vindt plaats op zaterdag 28 september 2019 van 15:00 – 20:00 uur.
  • Timorplein en bij Stayokay restaurant The 5th.

Organisatie

Het Amsterdam BLEND FoodShare Festival 2019 wordt georganiseerd door Stichting Amsterdam BLEND Events i.s.m. Stayokay Amsterdam-Oost, The 5th, Gemeente Amsterdam Stadsdeel Oost, Fonds voor Oost, diverse foodsponsors en heel veel vrijwilligers.

Amsterdam, 1094 AB + Google Maps