Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

« Alle Evenementen

Indische Buurt Festival

15 juni 2019 @ 12:00 18:00

Indische Buurt festival

Het Indische Buurt Festival viert de diversiteit en talenten die de buurt rijk is. Op zaterdag 15 juni van 12:00 tot 18:00 uur is de tofste streetparty van het jaar weer vrij te bezoeken op de Javastraat en op het Javaplein.

Van straattheater tot rommelmarkt

Geniet van live muziek, dans, straattheater, activiteiten voor alle leeftijden en volop shopplezier op de Amsterdam BLEND Market. Naast vermaak voor en door de buurt staat duurzaamheid centraal met o.a. ontmoetingsspelletjes, een debattent en duurzaamheidsplein.

Volg de highlights

Alle highlights zijn te volgen op de facebookpagina van het Indische Buurt Festival.

Voor en door de buurt!

Stadsdeelbestuurder Rick Vermin voert het welkomstwoord. Dit jaar is er extra aandacht voor buurtbetrokkenheid en verbinding met elkaar met o.a. speelse ontmoetingsactiviteiten en fotoshoots met ‘vreemden’ door Buurthulp en Vanzelfsprekend.

Het DAT DUS poster project van Grafisch Werkcentrum Amsterdam en het vormgeven van jouw idee voor de buurt samen met de Indische BuurtBalie en Wijkkunde.

In de Debattent van Sociaal Cement discussieer je met buurtgenoten tijdens diverse sessies: Drop die stelling gezonde levensstijl, Vanzelfsprekend, Wijkkunde en Atelier K&K.

Op het Duurzaamheidsplein i.s.m. Samen Vooruit en verspreid over het festivalterrein zijn er uiteenlopende activiteiten en informatiepunten rondom duurzaam leven. Van geld bespaartips en afvalvermindering tot upcycle workshops en kledingruil. Duurzaam leven is ook gezond leven: lokale gezondheidsambassadeurs laten proeven hoe eenvoudig en lekker bewust koken kan zijn, UVA geeft hardlooptips en de Health & Beauty PTG crew zorgt dat je letterlijk goed in je vel komt te zitten met thaise massages.

Amsterdam BLEND Market

Op de Amsterdam BLEND Market staan buurtbewoners, sociale initiatieven, ondernemers en creatieven met een keur aan koopwaren. Snuffel tussen de kramen met zelfgemaakte en design accessoires, cadeaus, kleding, tweedehands artikelen en natuurlijke verzorgingsproducten. Voor wie trek gekregen heeft zijn er wereldse of lokaal geproduceerde lekkernijen. Wie zelf een kraampje wil kan zich aanmelden via www.amsterdamblendmarket.nl.

Meer info

Bron foto: Anne Marije Wilmink

Amsterdam, 1094 HV + Google Maps