Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

« Alle Evenementen

MercatorMarkt Amsterdam

november 25 @ 11:00 17:00

Mercatormarkt Winter Special

Winterspecial op Mercatorplein zaterdag 25 november

Zaterdag 25 november van 11:00-17:00 uur wordt de feestmaand ingeluid op het Mercatorplein tijdens de MercatorMarkt ★ Winter Special.

De hele dag vieren we samen een pre-party in aanloop naar de feestdagen met verkoop en vermaak voor alle leeftijden! Toegang is gratis.

Naast extra veel kramen vol cadeaus, koopjes en lekkernijen is er van alles te beleven. Bij de crea kramen kun je wenskaarten en versieringen maken. Laat je zelf versieren door Smingk en AyaHenna. Loop mee met steltenloper Freya Majestika en de Toeters & Bellen fanfare. Ontmoet buren in de openlucht woonkamer en help de kerstboom versieren met herinnerlintjes voor in de Rouwen en Vieren kas. Bezoek de Plaza West postertentoonstelling van dichter Luan Buleshkaj en kunstenaar Fouad Lakbir met poëtische buurtquotes over diverse pleinen.

Geniet van een hapje met drankje op het terras en laat je meeslepen door de optredens van lokale talenten Stephan Jongen, Sam Ghezzi & Linus Eppinger, bewonerskoor Bos & Lommer Zingt, Waanzinnig West met Joshua en Luan, Koorkuma, The Voice en The Rhythm of Aslan muziekschool.

Tevens kunnen bezoekers overtollig speelgoed, verzorgingsproducten en houdbaar voedsel doneren voor de ‘Cadeaus Foor El-Qaar’ inzamelactie. Volg alle highlights en tips op de facebook en instagram paginas van Amsterdam BLEND. 

Alles voor de feestdagen

De MercatorMarkt staat vol met zowel nieuwe als ‘tweede leven’ cadeaus. Creatieve ondernemers en kunstenaars bieden zelfgemaakte artikelen en designs. Ondernemende buurtjongeren staan op de Kids Vrijmarkt met activiteiten, eigen creaties en speelgoed die een ander weer blij kunnen maken. Andere kraamburen bieden hun mooiste decoraties, accessoires, vintage juweeltjes, winterkleding en feestoutfits op de curiosa kramen. Wie een kraampje wil kan zich aanmelden via www.amsterdamblendmarket.nl

Cadeaus Foor El-Qaar

Cadeaus geven of ontvangen is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Om buren en gezinnen met een laag inkomen in West te verrassen worden spullen ingezameld om kerstpakketten te maken. Bezoekers van de MercatorMarkt kunnen thuis de volgende artikelen optrommelen en doneren bij de kraam van buurtstichting Foor El-Qaar:

★ Speelgoed
★ Beauty/verzorgingsartikelen
★ Houdbaar voedsel

Alles wat nieuw of gesloten is gaat in de kerstpakketten en de rest wordt aangeboden op de weggeeftafel bij het Vrouwencentrum Columbusplein. Zorg aub wel dat alles schoon, onbeschadigd en binnen de houdbaarheidsdatum is. Wil je je aanmelden voor een kerstpakket of informatie over andere bewonersactiviteiten van de stichting, stuur een email naar foorel-qaar@hotmail.com.

Rouwen en Vieren

De decembermaand is niet altijd ‘feest’. Iedereen kent gemis en rouw, om wat dan ook, en die gevoelens treden vaak extra heftig op tijdens de donkere dagen. Je bent daar niet alleen in. Op de MercatorMarkt kunnen bezoekers in de openlucht woonkamer samenkomen om verhalen te delen en een ‘herinnerlintje’ te hangen in de kerstboom. De kerstboom zal pronken tijdens het initiatief Rouwen en Vieren 14 t/m 28 december op het Mercatorplein. In de sfeervolle glazen kas steek je een kaarsje aan voor wie of wat je rouwt. Rouwen en Vieren is een plek voor verbinding, midden in de stad, om stil te mogen staan bij wat je kwijt bent en om elkaar te steunen. Na de openingsceremonie op zondag 14 december 19:00 uur is Rouwen en Vieren dagelijks te bezoeken tussen 12:00-20:00 uur. Wil je meer informatie of helpen als vrijwilliger? Bezoek www.ikrouwook.nl

Meer data

Extra MercatorMarkten dit jaar vinden plaats op:

  • 22 juli
  • 23 september
  • 25 november

Alle nieuwtjes en terugblikken van eerdere edities zijn te vinden op de facebookpagina van Amsterdam BLEND. 

Wanneer

  • Zaterdag 25 november 2023.
  • Van 11.00 tot 17.00 uur.
  • Iedereen is welkom.
  • Toegang gratis.
Gratis Levendige braderie op het Mercatorplein met dagverse en biologische producten, curiosa, vintage artikelen, muziekoptredens en straattheater
Amsterdam, 1057 CA