Amsterdam ROOTS Goes Digital

Van 25 t/m 28 juni presenteert Amsterdam Roots voor het eerst een geheel digitaal festival: Amsterdam ROOTS Goes Digital.

Festivalprogramma

Het festivalprogramma van Amsterdam ROOTS Goes Digital kent een grote variatie. Van inspirerende talks en performances, live music, zoom-circusworkshop, verhalende performances, tot een theatrale urban dance battle performance.

In deze online editie besteedt Amsterdam Roots in het bijzonder aandacht aan ‘Third Culture Kids’: mensen die opgroeien tussen twee of meer culturen. Met performances, muziek, verhalen, theater, poëzie en gesprekken zoeken we naar nieuwe definities van roots en identiteit.

Zo gaan we op donderdag 25 juni, live vanuit het Compagnietheater, met verschillende ‘Third Culture’ makers en denkers in gesprek over hoe leven in verschillende culturen van invloed is geweest op hun artistieke en persoonlijke ontwikkeling.

Zaterdag 27 juni presenteert Roots in De Meervaart drie korte voorstellingen gebaseerd op persoonlijke verhalen over opgroeien binnen verschillende culturen. Verder geeft Conjunto Papa Upa een online concert vanuit Bimhuis, praten we met de makers van Sites of Memory over de nieuwe voorstelling Future for the Past en nemen de urban dansers van Native Moons ons mee in een overweldigende freestyle performance vanuit de nieuwe Amsterdamse club Lovelee.

Samenwerking

Het programma van Amsterdam Roots Festival 2020 komt tot stand in samenwerking met:

Over Amsterdam Roots Festival

Amsterdam Roots Festival is een multidisciplinair festival over roots en identiteit. Voor deze online editie hebben de curatoren van Amsterdam Roots een mooie selectie gemaakt die de kern van Amsterdam Roots goed representeert. “We willen het persoonlijke verhaal van het individu centraal stellen, want daarin herkennen we elkaar”, vertelde algemeen & artistiek directeur Danka van Dodewaard onlangs aan Cultuur + Ondernemen.

Dat doet het festival door artiesten met verschillende achtergronden uit te nodigen. Door allerlei kunstdisciplines te programmeren – naast muziek ook onder meer circus, spoken word, urban dance. Door talks en debatten te organiseren. En door te werken met jonge curatoren, die de programmering mede bepalen. “Ons festival is gestoeld op verbinden, dát is onze kracht.”

Meer info:

Alle programmaonderdelen worden gestreamd via de website en facebook live.
Tune in via: https://amsterdamroots.nl/

Start:

25 juni 2020 00:00

Einde:

28 juni 2020 00:00

Vergoedingen & Tickets

Online
0,00 €

Amsterdam ROOTS Goes Digital

Evenementenlocatie