ARTZUID Amsterdam 2021

De zevende editie van ARTZUID vindt plaats van 15 mei t/m 19 september 2021 in Amsterdam. De Amsterdam Sculptuur Biënnale presenteert een belevingstentoonstelling met meer dan zestig figuratieve beelden en ruimtelijke installaties.

Ruimtelijk & Theatraal

Het hart van de tentoonstelling ligt in Berlage’s monumentale Plan Zuid met de lommerrijke Apollolaan en Minervalaan. Hier zijn in de groene ruimte theatrale opstellingen te zien van moderne en hedendaagse figuratieve beelden. Deze beelden worden afgewisseld met interactieve ruimtelijke installaties.

Nieuw

Nieuw is een pleinenroute met kunstwerken die een verbinding maken met de geschiedenis, cultuur en architectuur van de buurt. Daarnaast markeren solopresentaties van internationaal bekende kunstenaars de 2.5 kilometer lange route vanaf het Museumplein tot de Zuidas.

Randprogramma

ARTZUID Amsterdam 2021 omvat een uitgebreid randprogramma met onder meer artist talks, debatten, educatief programma, kunstwandelingen en -happenings.

Open 24/7

De tentoonstelling is 24/7 toegankelijk.

Beeldend Kunstenaars

Op ARTZUID zal werk te bewonderen zijn van internationaal vermaarde kunstenaars zoals:

  • informatie volgt nog

Permanente sculpturen

Bestaande kunstwerken in de buurt worden op een bijzondere manier betrokken in de tentoonstelling. Zoals De Denker van Auguste Rodin, werken van Hildo Krop en Sandro Chia. Ook wordt nieuw werk gemaakt voor ARTZUID, onder meer door Gabriel Lester, Sachi Miyachi en Ivan Cremer.

Stichting ArtZuid

De expositie is een initiatief van Stichting ArtZuid en is vrij toegankelijk. De informatiebalie van ARTZUID bevindt zich op de Minervalaan 1 alwaar u terecht kunt voor routekaarten, rondleidingen, interessante informatie over de sculpturenroute en deelnemende kunstenaars.

Café met terras

Bij de informatiebalie kunt u tevens terecht voor een hapje en drankje. Bovendien beschikt het café over een gezellig terras.

Meer info

Start:

15 mei 2021 00:00

Einde:

19 september 2021 00:00

Vergoedingen & Tickets

Vrij toegankelijk voor publiek
0,00 €

Evenementenlocatie

Adres:

Minervalaan 1 Amsterdam