Cinekid Festival

Het Cinekid Festival kenmerkt zich door een educatief- en interactief karakter en vormt het jaarlijkse uitje voor kinderen tijdens de herfstvakantie. Kinderen actief betrekken bij kwalitatief hoogstaande media; dat is waar het om draait bij Cinekid.

Te doen

Bezoek de mooiste films, premières van nieuwe tv-series en maak kennis met de mensen achter de schermen.

Daarnaast kunnen kinderen urenlang spelen in het MediaLab. Een interactieve beleving en ontdekkingsreis met ieder jaar weer nieuwe ontwikkelingen op het gebied van (nieuwe) media en een uiteenlopend aanbod van workshops en masterclasses.

Wanneer

Het Cinekid Festival vindt in Amsterdam plaats van zaterdag 19 t/m vrijdag 25 oktober 2019 op het terrein van de Westergasfabriek.

Programma

Er wordt traditioneel gestart met het reguliere programma voor de kids, waarvan 19 en 20 oktober exclusief gereserveerd voor het onderwijs.

Van 21 t/m 25 oktober staat Cinekid Professionals op de kalender. Het internationale meeting-point waar makers en doelgroep elkaar ontmoeten en inspireren. Met tal van lezingen en zowel afgeronde projecten als producties in de koker, op zoek om ontdekt te worden.

Thema Cinekid 2019

Het thema en rode draad tijdens de 33e editie van het festival in 2019 luidt ‘Hello World’.

Landelijk initiatief

Het festival is een initiatief van Stichting Cinekid. Naast Amsterdam vinden er tijdens de herfstvakantie Cinekid voorstellingen en activiteiten plaats bij filmtheaters en cultuurhuizen verspreid over het hele land.

Meer info

Start:

19 oktober 2019 00:00

Einde:

25 oktober 2019 00:00

Vergoedingen & Tickets

Gratis

Dit evenement heeft geen entreekosten

Evenementenlocatie

Adres:

Westergasfabriek Amsterdam