International Urban Sketchers Symposium

Deze zomer vindt het 10e International Urban Sketchers Symposium plaats in Amsterdam van 24 juli tot en met 27 juli. Naar verwachting zullen er minimaal 1000 schetsers aanwezig zijn.

Vierdaagse Tekenmarathon

Een symposium van Urban Sketchers is een vierdaagse marathon van tekenen. Het bestaat uit lezingen, schetswandelingen en workshops die worden gegeven door professionele docenten, architecten, illustratoren en kunstenaars.

Houders van een workshoppas volgen lessen gericht op verschillende tekenonderwerpen en -technieken. De workshops worden gegeven door 36 instructeurs afkomstig uit de hele wereld, evenals lokale vertegenwoordigers van het gastland, Nederland.

Internationale community

Met een gemeenschap van meer dan 190.000 sketchers en enthousiastelingen over de hele wereld, verwacht de Urban Sketchers community honderden bezoekers uit ongeveer 50 landen te verwelkomen.

Iedereen welkom

Iedereen die nieuwsgierig is naar urban sketching is welkom om deel te nemen aan verschillende publieke activiteiten.

Bezoekers kunnen bijvoorbeeld deelnemen aan de schetswandelingen. Deze worden geleid door vrijwilligers, die met schetsers en vrienden rond de stad lopen, stoppen bij bepaalde oriëntatiepunten en andere interessante plaatsen en altijd tijd maken om te schetsen. Dit is een geweldige manier om de stad vanuit een nieuwe invalshoek te ontdekken en om kennis te maken met anderen in de gastvrije gemeenschap van schetsers.

Kunstmarkt en lezingen

Parallel aan de dagelijkse workshop- en sketchwalkactiviteiten, nodigen wij het publiek uit om een kijkje te nemen op de kunstbenodigdhedenmarkt in de Zuiderkerk en om verschillende lezingen bij te wonen.

Tijd voor ontspanning

Er is ook tijd voor gezelligheid. Aan het einde van elke dag blijft de schetsende gemeenschap voor een drankje en wat tekenmomenten onder vrienden. De organisatie beveelt locaties aan om elkaar te ontmoeten, hoewel men in de praktijk een aantal bars, café’s en terrassen over neemt om samen te tekenen.

Hoe herken je een Urban Sketcher

Tijdens het International Urban Sketchers Symposium in Amsterdam zul je mensen op draagbare krukjes zien zitten of rondlopen met een schetsboek in de hand en een badge om hun nek. Gefeliciteerd! Daar heb je een urban sketcher!

Eindfeest

Aan het einde van deze schetsmarathon vindt een eindfeest plaats om de week af te sluiten met een drankje en de aankondiging van de symposium locatie van volgend jaar.

Meer info

Start:

24 juli 2019 09:00

Einde:

27 juli 2019 22:30

Vergoedingen & Tickets

Bezoekers
Gratis
Lezing bijwonen
10,00 €

Interessante lezingen tijdens het International Urban Sketchers Symposium

Evenementenlocatie

Adres:

Zuiderkerk Amsterdam