Jaarmarkt Slotermeer Plein 40-45

Aanstaande zondag van 11:00 – 17:00 uur vindt voor het eerst de Jaarmarkt Slotermeer plaats op Plein ‘40-’45.

Voor jong & oud

Met meer dan 200 kramen, live muziek, food terras, workshops, sport- en spelactiviteiten kunnen bezoekers van alle leeftijden een hele dag vertoeven op het plein. Toegang is gratis.

Verkoop en vermaak voor iedereen

Marktlopers kunnen zich voorbereiden op meer dan een halve kilometer aan kramen! Op de Amsterdam BLEND Market staan o.a. kleine ondernemers met handgemaakte cadeau artikelen, upcycle creaties, duurzame fashion en vintage parels. Bij de XXL Rommelmarkt bieden buurtbewoners hun tweedehands koopjes – van speelgoed en kleding tot huis-, tuin- en keukenaccessoires.

Op het terras kun je proeven van smaken uit alle windstreken en meedansen of -zingen met optredens van Bloomleela Bollywood Dance, Het Carillon olv beiaardier Mathieu Polak, Cato Fluitsma, de Mad Teaparty band en grote afsluiter Motha Earth & Thunder.

Activiteiten

Verspreid over het terrein zijn er diverse activiteiten zoals FunBikes, zweefmolen, voetbalbiljart, panna kooien, Zootop rijdende dieren, mini golf, springkussen, Timo’s Verhalenkast, creatieve workshops en het klauterveld voor het Tuinstadhuis.

Het Buurtplein

De Jaarmarkt Slotermeer is een initiatief van Wij Zijn Plein ‘40-’45 – een buurtvereniging samengesteld uit bewoners, ondernemers en de Gemeente Amsterdam. Mensen die in de buurt wonen, werken of anders actief zijn kunnen lid worden van de vereniging. Zo kunnen ze gezamenlijk ideeën tot leven brengen en betrokken raken met acties om het plein een prettige en veilige omgeving te maken waar iedereen zich thuis en gehoord voelt.

Naast de vereniging, maak je rondom het Glazen Huis ook kennis met sociale initiatieven en buurtpartijen zoals het Wijk Praktijkteam, Storytelling Centre, De Stadsreporters, Energieke Senioren Amsterdam Nieuw-West (ESAN), Leger des Heils, Moederskracht, Stichting DOCK, Vuilnis Oproer Nieuw-West, Politie Amsterdam en de Buurtconciërges. Op het Sprekerskistje kan men het moment pakken om te vertellen waar ze zich mee bezighouden, wat hun ideeën zijn voor de buurt of om een inspirerend verhaal te delen en zo gesprekken te stimuleren met het publiek.

De Jaarmarkt Slotermeer wordt georganiseerd in samenwerking met Stichting Amsterdam BLEND Events en Gemeente Amsterdam Stadsdeel Nieuw-West.

Meer info

Start:

18 september 2022 11:00

Einde:

18 september 2022 17:00

Vergoedingen & Tickets

Bezoekers
Gratis

Evenementenlocatie