Small but Oh la la

Van 24 november tot en met 29 december 2019 presenteert SBK Kunstuitleen & Galerie de expositie Small but Oh la la.

Kleine, fascinerende kunstwerken met grote impact

Een expositie met kleine sculpturale meesterwerken. Monumentaal, expressief, filosofisch, maatschappijkritisch, speels en verrassend door vorm en materiaalgebruik, waaronder zink, koper en gevonden materiaal. Van de meeste deelnemende kunstenaars is werk in vaste collecties van musea opgenomen.

Kunstenaars

De negen kunstenaars zijn Merijn Bolink, Moritz Ebinger, Judith Geerts, Mary Geradts, Gabriëlle van de Laak, Ernest Laeven, Wouter van Riessen, Lieve Rutte en Tanja Smeets.

Persoonlijke fascinatie

Veel kunstwerken in deze expositie, zijn ontstaan uit een persoonlijke fascinatie en de gretigheid van de kunstenaar om te onderzoeken. Zo toont ‘Small but Oh la la’ een trekpop in de vorm van ‘een zelfportret’ van Wouter Riessen en een Pinokkio-masker. Zijn keuze voor het thema de pop (of het popachtige) in verhouding tot de mens, is terug te vinden in zijn werk.

Eén van de favoriete onderwerpen van de door historische gebeurtenissen geïnspireerde Moritz Ebinger is het Zweedse vlaggenschip Wasa, dat in 1628 bij de tewaterlating roemloos zonk. In de expositie is een klein sculptuur van dit scheepje te zien.

Vanuit een hele andere belangstelling, namelijk die van het combineren van materiaaleigenschappen, werkte Gabriëlle van de Laak. Zij maakte met behulp van de Leerdammer glasmakers, een aantal kleurige lampen. Het glas is geblazen door de openingen van een metalen Meccano-constructie heen. De kunstwerken hebben één ding gemeen: ze prikkelen je fantasie en verwondering. (Soms) klein in omvang, maar met een stoere uitstraling.

Opening

  • Zondag 24 november om 16.00 uur.
  • Locatie: KNSM-laan 307-309, Amsterdam.

Openingstijden

  • Dinsdag t/m vrijdag 10.00 – 18.00 uur.
  • Zaterdag & zondag 11.00 – 18.00 uur.

Meer info

Start:

24 november 2019 11:00

Einde:

29 december 2019 18:00

Vergoedingen & Tickets

Bezoekers
0,00 €

Fascinerende expositie met kleine sculpturale meesterwerken

Evenementenlocatie

Adres:

KNSM-laan 307-309