Allard Pierson Museum

Home » Kunst & Cultuur » Musea » Allard Pierson Museum

Het Allard Pierson Museum is een museum voor archeologie aan de Oude Turfmarkt in het centrum van Amsterdam en gelieerd aan de Universiteit van Amsterdam.

Research & Studie

Sinds het bestaan anno 1934 heeft het museum een imposante collectie weten te verzamelen waaronder enkele zeldzame topstukken. De collectie, die primair is bedoeld voor research en studie voor studenten van de universiteit vervult daarnaast een educatieve rol voor onderwijsinstellingen en is sinds 1976 ook toegankelijk voor het publiek.

Oude beschavingen

Het hele jaar door is er een permanente tentoonstelling te bezichtigen waarin de topstukken van het museum in vijf afdelingen worden getoond. Het gaat daarbij om originele archeologische voorwerpen en andere objecten zoals gipsen beelden uit de oude beschavingen van Egypte, Nabije Oosten, Griekse wereld, Etrurië en het Romeinse Rijk.

Activiteiten

Daarnaast heeft het museum een aanbod van steeds wisselende exposities, een digitaal archief met een uitgebreide collectie en is het actief met rondleidingen voor groepen en scholen.

Het Allard Pierson Museum is gevestigd in een monumentaal pand aan de Oude Turfmarkt in het centrum en beschikt naast de expozalen over:

  • Museumshop
  • Museumcafé
  • Boekwinkel

Adres

Oude Turfmarkt 127-129 1012 GC Amsterdam

GPS

52.3687637, 4.8929523

Telefoon

In de buurt


Op de kalender