Centrale Bibliotheek Amsterdam

Home » Dienstverlening » Bibliotheken » Centrale Bibliotheek Amsterdam

In het hart van Amsterdam, op het hippe Oosterdokseiland pal naast Station Amsterdam Centraal, bevindt zich de Centrale Bibliotheek, ook wel bekend als OBA Oosterdok. De bibliotheek is onderdeel van de Stichting Openbare Bibliotheken Amsterdam (OBA).

Hoofdvestiging OBA

Een trendy gebouw met 7 verdiepingen en een totale oppervlakte van 28.000 m2. Het mag zich daarmee de grootste bibliotheek van het land noemen en biedt naast de anderhalf miljoen boektitels ook een grote schat aan elektronische informatie. Sinds begin 2014 is het voor OBA leden ook mogelijk om online e-books te lenen.

Te doen

De Centrale Bibliotheek biedt plaats aan ruim 1000 zitplaatsen en 490 internet pc’s, om informatie te zoeken en e-books te lezen.

Exporuimte

Daarnaast beschikt de bibliotheek over een moderne exporuimte waar lopende exposities te bewonderen zijn. Van zowel bekende als minder bekende kunstenaars.

Eten & Drinken

Op de begane grond bevindt zich een gezellig café met zonnig terras waar u terecht kunt voor een kopje koffie, borrel, sandwiches en snacks. Wilt u liever een wat steviger maaltijd dan kunt u op de 7e verdieping genieten van een lunch of diner in het restaurant wat tevens beschikt over een balkon met weids uitzicht over de stad.

Theater

Op de 7e verdieping bevindt zich ook het OBA Theater met een capaciteit van 260 personen. Hier vinden regelmatig activiteiten plaats zoals lezingen, presentaties en bijv. voorleesdagen voor kinderen. Deze zaal is ook te huur. Het theater beschikt over professionele faciliteiten voor beeld en geluid en een foyer om mensen te ontvangen. Dit maakt de zaal uitermate geschikt wanneer u op zoek bent naar een locatie voor het geven van een symposium, presentatie, bedrijfsuitje etc.

Hotspot

Deze combinatie van unieke factoren maakt de Centrale Bibliotheek tot één van de bezienswaardigheden en veel bezochte hotspot van Amsterdam.

Open

  • De Centrale Bibliotheek Amsterdam is geopend van dinsdag t/m zondag.
  • Voor actuele openingstijden zie de website.

Adres

Oosterdokskade 143 1011 DL Amsterdam

GPS

52.3758334, 4.9083894

Telefoon

Opening Hours

Maandag

x

Dinsdag

8:00-22:00 uur

Woensdag

8:00-22:00 uur

Donderdag

8:00-22:00 uur

Vrijdag

8:00-22:00 uur

Zaterdag

10:00-20:00 uur

Zondag

10:00-20:00 uur

In de buurt


Op de kalender