De Cultuur Ferry

Home » Vrije Tijd » Rondvaart » De Cultuur Ferry

Cultuur Ferry: nieuwe hop-on hop-off ervaring over de wateren van Amsterdam!
Verken culturele schatten van het centrum tot de Plantagebuurt en het Oosterdok.

Vanaf 25 april 2024 introduceert de Cultuur Ferry een nieuwe manier om Amsterdam te verkennen, een hop-on hop-off ervaring over het water en langs diverse culturele hoogtepunten van de stad.

Samenwerking culturele instellingen

De vaart, een samenwerking tussen culturele instellingen, waaronder Museum Rembrandthuis, NEMO Science Museum, ARTIS en andere partners, start vanaf Amsterdam Centraal Station.

Rederij Mokumboot

Een authentiek schip van Rederij Mokumboot neemt bezoekers mee naar zowel bekende als minder bekende culturele attracties in de stad, voornamelijk gelegen in de Plantagebuurt en het Oosterdok.

Authentieke ervaring

De Cultuur Ferry is een authentieke ervaring, waarbij bezoekers op originele wijze kunnen genieten van meer dan dertig culturele hotspots in de omgeving. Met aanlegsteigers op korte afstand van de instellingen, kunnen bezoekers eenvoudig op- en afstappen om musea zoals het Nationaal Holocaustmuseum, Het Grachtenmuseum en Foam te verkennen.

De vaart duurt in totaal 1 uur en 40 minuten en elke 35 minuten vertrekt een historische sloep vanaf Amsterdam Centraal Station. De museumgidsen aan boord vertellen het geschiedenisrijke verhaal van de stad en de instellingen langs de route.

Bezoekers kunnen zelf de keuze maken wanneer zij op- en afstappen en welke musea zij bezoeken. De Cultuur Ferry is geschikt voor alle leeftijden.

Duurzaam vervoer

Met de Cultuur Ferry kunnen bezoekers de stad op een duurzame en ontspannen manier verkennen, als een alternatief voor het gebruik van het openbaar vervoer of de auto.

Michael Huijser, voorzitter bestuur Cultuur Ferry en tevens directeur van Het Scheepvaartmuseum, benadrukt het belang van duurzaam vervoer en de rijke ervaring die de Cultuur Ferry biedt: “De hop-on hop-off verbinding is door musea en voor museumbezoek ontwikkeld. Aan boord van de Cultuur Ferry worden nieuwe verhalen en gebieden aantrekkelijk gemaakt. Ook worden gebieden als de Plantagebuurt en het Oosterdok ontsloten wat bijdraagt aan de ontwikkeling van deze gebieden en wordt het bezoek in Amsterdam breder verspreidt. Bezoekers kunnen genieten van historische en culturele ontdekkingen in deze gebieden, met een hoge concentratie van culturele plekken binnen handbereik. Water speelt een belangrijke rol binnen het cultureel erfgoed van Amsterdam, dus heel erg mooi dat bezoekers nu cultuur vanaf het water kunnen gaan ervaren.”

Wanneer

  • De Cultuur Ferry vaart van april tot oktober.
  • Donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag.
  • Tussen 9.30 en 17.30 uur.

Tickets

  • €28,- per volwassene, inclusief de museumgids aan boord.
  • 24 uur onbeperkt op- en afstappen.

Cultuur Ferry App

Om op de hoogte te blijven van de locatie van de boot, kunnen bezoekers de Cultuur Ferry app downloaden. Kinderen tot en met 4 jaar mogen gratis mee en oudere kinderen tegen een gereduceerd tarief.

Korting

Mensen met een VriendenLoterij VIP kaart krijgen korting en mensen met een Amsterdam City Card kunnen gratis opstappen. Tickets voor de vaart zijn verkrijgbaar via de aangesloten partners en de website van Cultuur Ferry.

Adres

Ruijterkade 1011 AB Amsterdam

GPS

52.378293339002, 4.9052935469587

In de buurt


Op de kalender