EYE Film Instituut

Home » Kunst & Cultuur » Musea » EYE Film Instituut

Het EYE Film Instituut, ook wel bekend als EYE Filmmuseum, is de spraakmakende naam van het nieuwe filmmuseum en sinds 2012 gevestigd op een unieke locatie aan de noordoever van het Amsterdamse IJ. Daarvoor, van 1975 tot 2012, was het museum actief in het Vondelparkpaviljoen in het Vondelpark.

Faciliteiten

Het EYE Film Instituut beschikt over vier filmzalen en een tentoonstellingszaal van 1.200 m².

Daarnaast is er ruimte voor educatieve activiteiten, een filmlab, een museumshop en niet te vergeten café-restaurant EYE met zonnig terras en uitzicht over het enerverende IJ.

Een leuke stek om even neer te strijken voor een heerlijke lunch, diner of borrel met aansluitend een bezoekje aan de bios.

Hotspot

Het in het oog springende gebouw in Amsterdam-Noord kenmerkt zich door moderne architectuur en strakke vormgeving. Populair bij zowel toeristen, dagjesmensen als locals en mag zich in het rijtje scharen van hotspots van Amsterdam.

Activiteiten

Het hele jaar door staat er een gevarieerd aanbod van film op de agenda, van klassiekers en cult tot aan modern en filmhuisproducties. Daarnaast staan er ook exposities op de kalender: zo is er een vaste expositie te bezoeken over de historie en het ontstaan van de film en inspirerende wisselende tentoonstellingen.

Bereikbaarheid

Het EYE Filmmuseum is uitstekend bereikbaar met zowel de fiets, het Openbaar Vervoer als de auto. Op loopafstand bevinden zich diverse opstappunten van het OV. Zoals het Buiksloterwegveer waarmee je in een paar minuten in het centrum van Amsterdam en Station Amsterdam Centraal zit.

Komt u met de auto dan kunt u parkeren bij de naastgelegen Parkeergarage A’dam Toren.

Adres

IJpromenade 1 1031 KT Amsterdam

GPS

52.384348, 4.901276

Telefoon

In de buurt


Op de kalender