Forteiland IJmuiden

Home » Architectuur » Monumenten » Forteiland IJmuiden

Forteiland IJmuiden is een stukje monumentaal erfgoed in de IJmond ten noorden van IJmuiden.

Plek voor evenementen

Tegenwoordig doet het eiland in de mond van het Noordzeekanaal nabij de havens van IJmuiden vooral dienst als evenementenlocatie.

Van historische rondleidingen en intieme diners in een nostalgische sfeer tot uitdagende en avontuurlijke activiteiten door de spelonken van het fort waarbij de teamgeest op de proef wordt gesteld.

Perspectief genoeg dus voor een aparte invulling van bijv. een teambuilding, bedrijfsuitje, zakenlunch, symposia of expositie.

Eiland te huur

Voor degenen die wat ruimer denken en een knallend feest of ander evenement willen organiseren zijn er mogelijkheden het hele eiland af te huren.

PBN

De exploitatie van forteiland IJmuiden is in handen van PBN. Een bekende organisator van evenementen in IJmuiden die ook activiteiten aanbiedt bij Paviljoen Nova Zembla aan het Kennemermeer, met onder meer een privéstrand en een avontuurlijke klimtoren.

Stelling van Amsterdam

Forteiland IJmuiden is onderdeel van de Stelling van Amsterdam, de historische verdedigingslinie rondom Amsterdam die thans een beschermde status geniet en is opgenomen in de werelderfgoedlijst van Unesco.

Adres

Forteiland 10 1976 DZ IJmuiden

GPS

52.465359, 4.577223

Telefoon

In de buurt


Op de kalender