Gaasperplas - Recreatieplas

Home » Vrije Tijd » Recreatie » Recreatiegebied » Gaasperplas – Recreatieplas

De Gaasperplas is een kunstmatig aangelegde recreatieplas annex recreatiegebied aan de zuidrand van Amsterdam-Zuidoost. De plas is ooit ontstaan door zandwinning ten behoeve van de bouw van de Bijlmermeer.

Gaasperpark

Rondom de Gaasperplas bevindt zich het Gaasperpark. Een recreatiegebied aan de rand van Gaasperdam waar je even kunt onthaasten en genieten van de rust en de natuur.

Oorsprong

Het park is oorspronkelijk aangelegd voor de Floriade, de bloemententoonstelling die in 1982 plaatsvond. Wanneer je tegenwoordig een bezoekje brengt aan het park valt vooral de grote diversiteit aan bomen en gewassen op.

Recreatie & Watersport

Met een totale oppervlakte van zo’n 166 ha (plas + park) is er genoeg te doen in het recreatiegebied. Zo biedt het park plaats aan een omvangrijk netwerk van wandel- en fietsroutes, gevarieerde flora & fauna, speelfaciliteiten voor kinderen (Ballorig) en uitgestrekte groene zonneweides.

Ben je liefhebber van watersport en zwemmen in natuurwater? Zowel aan de noord- en zuidoever van de Gaasperplas bevinden zich diverse plekken om tijdens de zomermaanden te zwemmen en een frisse duik te nemen.

Kindvriendelijk

De zwemstrandjes aan de zuidoever zijn bovendien kindvriendelijk. Een ruim zandstrand wat geleidelijk afloopt en wordt begrensd met drijflijnen.

Voor de kinderen zijn er diverse klim- en speeltoestellen te vinden en sport- en spelfaciliteiten zoals een voetbalveldje en beachvolleybalveld. Ook zijn er aan het strandje sanitaire voorzieningen met toiletten. Al met al dus een leuke stek voor gezinnen met kleine kinderen en een goed alternatief voor een dagje naar zee.

Zwemwaterkwaliteit

De zwemstrandjes aan de noord- en  zuidoever van de Gaasperplas vallen onder de officiële zwemwaterlocaties van Amsterdam. Dit betekent dat het onder beheer valt van de gemeente en er tijdens het zwemseizoen regelmatig wordt gecontroleerd op de zwemwaterkwaliteit.

Watersport

De watersporters kunnen onder meer terecht bij:

Evenementen

Daarnaast vinden er jaarlijks diverse (sport)evenementen plaats rondom recreatieplas Gaasperplas zoals:

Adres

Valburgdreef 1001 1108 AW Amsterdam

GPS

52.3033073, 4.9961618

In de buurt


Op de kalender