Haarlemmermeerse Bos

Home » Vrije Tijd » Haarlemmermeerse Bos

Het Haarlemmermeerse Bos is een recreatiegebied annex recreatieplas ten noordwesten van Hoofddorp. Het park meet maar liefst 115 hectare en is sinds de opening in 1979 uitgegroeid tot een populaire stek voor dagrecreatie en voor wie even aan de drukte van het dagelijks leven wil ontsnappen.

Te doen

Wandelen

Naast een wandeling rond de plas door natuur en groen zijn er routes uitgestippeld waarbij u de aanwezige flora en fauna kunt ontdekken. Zo is er het bomenpad (3km) en het insectenpad (1.5km). Deze paden worden gekenmerkt door educatieve informatieborden met allerlei interessante weetjes.

Zwemmen

Wanneer het weer het toelaat biedt het Haarlemmermeerse Bos diverse zwemstrandjes voor jong & oud om een frisse duik te nemen. Voor de allerkleinsten is er de spartelvijver, een kindvriendelijk en ondiep water met een zandstrandje. Aan de rand bevinden zich nog diverse speeltoestellen waar kinderen zich kunnen vermaken.

Officiële zwemlocatie

Het Haarlemmermeerse Bos is een door de gemeente erkende zwemlocatie. Wat betekent dat de zwemwaterkwaliteit regelmatig wordt gecontroleerd. Tijdens hele warme periodes kan het voorkomen dat er Blauwalg wordt gevonden. Dit wordt dan kenbaar gemaakt door informatieborden op de oevers. Daarnaast kunt u de zwemwaterkwaliteit ook HIER checken.

Sporten, trimmen en klauteren

Een rondje rond de plas is een populaire bezigheid onder sportievelingen die graag hun conditie op peil willen houden.

Ook de opmars van het steeds populair wordende Stand Up Paddlen (SUP) is duidelijk aanwezig in de zomermaanden. Beschik je zelf niet over een SUP board? Geen probleem! Deze zijn te huur bij de SupSup Club bij horecagelegenheid Papa’s Beach House.

Daarnaast biedt het Haarlemmermeerse Bos sportfaciliteiten zoals een gevarieerd trimparcours, een Crossfitbaan en voetbal- en basketbalcourts. voor ieder wat wils!

Het speelbos met uitdagende speel- en klautertoestellen is onder kinderen een grote favoriet en plek om lekker te spelen, ontdekken en natuurlijk te ravotten.

Horeca

Voor wie trek gekregen heeft of de dorst wil lessen is er de mogelijkheid om even neer te ploffen bij Papa’s Beach House. De horecagelegenheid beschikt over een ruim en zonnig terras aan het water waar het heerlijk vertoeven is. Naast een natje en droogje biedt Papa’s Beach House ook opties voor groepen zoals een familiefeest, bruiloft, High Tea of bedrijfsuitje.

Dag camping

Voor de liefhebbers van kamperen is er een groenstrook gereserveerd als dag camping waar je met je tentje welkom bent. Een leuke dag invulling voor een uitje met het gezin!

Sanitaire faciliteiten

Op diverse strategische plekken, veelal bij groenstroken nabij de strandjes en speelterreinen, bevinden zich openbare toiletten welke regelmatig worden schoongemaakt.

Bereikbaarheid

Het Haarlemmermeerse Bos biedt diverse ingangen in alle windstreken en even zoveel parkeerterreinen. Daarnaast is het recreatiegebied ook uitstekend bereikbaar met de fiets. Op loopafstand bevinden zich diverse haltes van het Openbaar Vervoer.

Adres

Haarlemmermeerse Bos

GPS

52.3249438, 4.6669526

Telefoon

In de buurt


Op de kalender