Heineken Experience

Home » Vrije Tijd » Attractie » Heineken Experience

Tijdens de Heineken Experience ontdek je de magie van Heineken. Het meest internationale premium biermerk ter wereld.

Industrieel erfgoed

De Heineken Experience is gehuisvest in de voormalige brouwerij op de Stadshouderskade, een stukje industrieel erfgoed, geheel gerestaureerd en in topconditie.

Rondleiding

Tijdens een enerverende tour, waarbij je zelf overigens de regie hebt, kom je alles te weten over Nederlands grootste bierbrouwer, een wereldbekend begrip en geliefd in alle uithoeken van de wereld.

Minibrouwerij

Ontdek het proces van het bierbrouwen in de minibrouwerij. Van de ingrediënten, de technieken tot het eindresultaat van goudgele rakker.

Proeverij

Natuurlijk ontbreekt de tap niet, krijg je wat hints hoe je een goed getapt biertje krijgt en mag je een lekker koud biertje tot je nemen.

Monumentale stallen

Waar tegenwoordig de distributie van bier met vrachtwagens gaat, gebeurde dat vroeger met paard en wagen. Ook bij Heineken ging dat zo, de stallen van weleer zijn er nog steeds.

Heineken giftshop

Bij de giftshop kan je terecht voor allerlei aan Heineken gerelateerde attributen, zoals T-shirts, caps, glazen, grappige gadgets etc.

VIP Tours

Voor wie iets extra’s wil zijn er VIP tours te boeken.

Een tour achter de schermen, onder leiding van een ervaren gids, verschillende biertjes bij de proeverij en onder het genot van nog een ander typisch Nederlands product, kaas en bitterballen.

Zaalhuur

Op de bovenste verdieping van de voormalige brouwerij bevinden zich diverse zalen, elk met een eigen karakter en oppervlak, die ingezet kunnen worden voor bijv. een evenement, presentatie, feest, bedrijfsuitje etc. Dit in combinatie met een rondleiding en desgewenst catering op maat.

Hotspot

De Heineken Experience is uitgegroeid tot een trekpleister en populair uitje voor zowel toeristen als dagjesmensen. Met jaarlijks meer dan 500.000 bezoekers mag het zich scharen in het rijtje van hotspots van Amsterdam.

Open

  • 365 dagen per jaar.
  • Voor exacte tijden zie de website.

Adres

Stadhouderskade 78 1072 AE Amsterdam

GPS

52.3578313, 4.8918248

Telefoon

Opening Hours

Maandag

10:30 uur tot 19:30 uur

Dinsdag

10:30 uur tot 19:30 uur

Woensdag

10:30 uur tot 19:30 uur

Donderdag

10:30 uur tot 19:30 uur

Vrijdag

10:30 uur tot 21:00 uur

Zaterdag

10:30 uur tot 21:00 uur

Zondag

10:30 uur tot 21:00 uur

Laatste entree mogelijk tot 2 uur vóór sluitingstijd.

In de buurt


Op de kalender