De Hermitage Amsterdam is één van de grootste musea van de stad. Het museum aan de Rivier de Amstel werkt nauw samen met het gelijknamige en wereldbekende museum in Sint-Petersburg. Sinds de oorlog van Rusland met Oekraïne is deze samenwerking helaas niet meer actief…

Monument

Met een voorgevel van ruim 102 meter is het monumentale pand uit de zeventiende eeuw een niet te missen verschijning aan de rivier de Amstel. Eenmaal binnen de poorten wordt je er verrast door het contrast van oude architectuur en modern vormgegeven toonzalen en inrichting. Zo zijn er twee vleugels in het symmetrische gebouw voor permanente exposities, de in originele staat teruggebrachte kerkzaal en een ruime entree met foyer.

Faciliteiten

Daarnaast biedt de Hermitage plaats aan:

  • Auditorium
  • Restaurant
  • Studiezaal
  • Binnenplaats met museumtuin

Hotspot

Mede door spraakmakende en regelmatig wisselende exposites en een volle agenda met activiteiten zoals rondleidingen, filmvertoningen, audiotours en educatieve programma’s voor kinderen, heeft de Hermitage een vaste plek verworven in internationale reisgidsen. De Hermitage mag zich dan ook scharen in het rijtje van de veelbezochte hotspots van Amsterdam.

Adres

Adres:

Amstel 51

Telefoon:
E-mail:

-

Toon route

Openingstijden

Maandag

10:00 uur tot 17:00 uur

Dinsdag

10:00 uur tot 17:00 uur

Woensdag

10:00 uur tot 17:00 uur

Donderdag

10:00 uur tot 17:00 uur

Vrijdag

10:00 uur tot 17:00 uur

Zaterdag

10:00 uur tot 17:00 uur

Zondag

10:00 uur tot 17:00 uur

Dagelijks geopend