Kennemer Duinen

Home » Vrije Tijd » Recreatie » Recreatiegebied » Kennemer Duinen

Op zo’n 30 minuten van Amsterdam, tussen IJmuiden en Zandvoort bevinden zich de Kennemer Duinen, onderdeel van Nationaal Park Zuid Kennemerland. Een zeer uitgestrekt en beschermd duin- en natuurgebied van zo’n 38 km2. Het natuurgebied is in beheer van Natuurmonumenten en kent een grote diversiteit. Van flora en fauna, zandduinen en natuurmeertjes tot sparrenbossen en heide.

Fietsen & Wandelen

U kunt er eindeloos fietsen en wandelen over de uitgezette routes die hier en daar soms dwars door de natuur lopen. Op diverse plekken vind u er picknicktafels en bankjes om even aan te schuiven en tot rust te komen. Voor de vogelspotters staan er op strategische punten vogelkijkhutten.

Bezoekerscentrum

Voor informatie over het Nationaal Park, route- en wandelkaarten, rondleidingen en een hapje en drankje kunt u terecht bij Bezoekerscentrum Kennemerduinen. Hier bevindt zich ook een grote parkeerplaats (betaald).

Toegang

De Kennemer duinen zijn vrij toegankelijk. Er bevinden zich rond het gebied op diverse locaties entrees. Wel dient u zich te houden aan bepaalde huisregels, met inachtneming van de natuur. Deze vindt u doorgaans op informatieborden bij de ingang.

Adres

Zeeweg 12 2051 EC Overveen

GPS

52.394923369537, 4.5937123634835

In de buurt


Op de kalender