Kuiperij Museum

Home » Kunst & Cultuur » Musea » Kuiperij Museum

Het Kuiperij Museum is een onderdeel van de Molen Van Sloten en laat alle ins en outs zien van de historie en fabricage van het kuipen. Het maken van houten vaten voor allerlei doeleinden.

Ambacht uitgelicht

Met behulp van audiovisuele presentaties en een replica van een authentieke werkplaats kunt u kennismaken met het oude ambacht. De materialen, instrumenten, werkwijze en het eindresultaat.

Collectie schepen

Er wordt in het Kuiperij Museum ook nog uit een ander vaatje getapt. U kunt er namelijk genieten van een unieke collectie schaalmodellen van schepen uit de vloot van de voormalige Verenigde Oost-Indische Compagnie. Allen zeer bijzonder en zeer gedetailleerd nagebouwd door een bevlogen vrijwilliger van de Molen van Sloten.

Zaalhuur

Het Kuiperijmuseum biedt in samenwerking met de molen ook mogelijkheden tot zaalhuur. Voor bijv. het geven van een (familie)feest, presentatie, receptie, bedrijfsuitje of groepsborrel.

De zaal biedt plaats aan zo’n 50 personen, heeft een intiem karakter en beschikt over presentatiemiddelen. Bovendien beschikt de zaal over een gezellige tuin waar het bij goed weer heerlijk vertoeven is.

Update

Het Kuiperijmuseum heeft in het voorjaar van 2021 helaas moeten besluiten om ermee te stoppen. Het museum is sindsdien dicht en een deel van de collectie zal worden verkocht.

De ruimte wordt momenteel gebruikt door de Guus Kieft School.

Adres

Akersluis 10 1066 EZ Amsterdam

GPS

52.3415305, 4.7922317

Telefoon

In de buurt


Op de kalender