Lowlander Botanical Bar & Restaurant

Home » Vrije Tijd » Eten & Drinken » Restaurant » Lowlander Botanical Bar & Restaurant

Lowlander Botanical Bar & Restaurant begint aan een nieuw avontuur! Op de vroegere locatie van Stork, tegenover Station Amsterdam Centraal aan het IJ.

Een botanisch restaurant waar bieren en gerechten gecombineerd worden om elkaar alleen nog maar beter te laten smaken.

In de open groene ruimte serveert Lowlander Botanical Bar & Restaurant gerechten waarin groentes, fruit, kruiden en specerijen centraal staan.

Bijna het hele team van Stork, inclusief chef Raymond van Welzenis, bleef en sloot zich aan bij de missie van Lowlander om een plant-forward en grotendeels plantaardig menu te creëren. Daarvoor gebruikt het team zoveel mogelijk reststromen, seizoensingrediënten die anders weg zouden gaan. ‘Meestal om een schoonheidsfoutje of door beperkte houdbaarheid. Wij redden groentes die nog helemaal goed zijn van de prullenbak door ze te verwerken in gerecht, nieuwe infusies van onze bar of te gebruiken voor een van de dranken.’

Keuken

De chefs met groene vingers laten proeven hoe geniaal groentes kunnen smaken door ze in herkenbare gerechten de hoofdrol te geven. Uit de keuken van het restaurant komt o.a. een Biet Wellington, jackfruitrendang, de kebab van aubergine en een Club Sandwich met oesterzwammen.

Drinken

Waar gegeten wordt, wordt gedronken. Naast de bekende bieren van Lowlander lessen ook andere botanische dranken de dorst: Lowlander’s nieuwe natuurlijke soda’s, verse theeën, sappen, botanische cocktails en beertails, cocktails op basis van bier.

In slecht een paar weken groeide de groene wereld van Lowlander’s Botanical Bar & Restaurant op in de 1000m2 grote industriële ruimte aan het IJ.

Authentiek en groen

Overal in het restaurant woekeren planten en botanicals tussen rustieke tafels en gezellige zitjes met vintage fauteuils. Er werd zo min mogelijk nieuw meubilair gebruikt in het design van Lowlander Botanical Bar & Restaurant. De lange tafels waren ooit oude bakkerstafels en in de kleine kassen die door het hele restaurant staan groeide ooit trossen druiven in Frankrijk. Ze kregen – na flink wat restaureren – een tweede leven.

Zonnig terras aan het water

Als de zon schijnt gaan de grote glazen pui van het restaurant open om binnen in buiten te laten veranderen. Al vangt de borrelaar en eter toch echt de meeste zon op het terras aan het water, waar ook aangemeerd kan worden met een boot.

Open

Lowlander Botanical Bar & Restaurant is geopend op woensdag t/m zondag voor lunch, borrel, diner en events. Reserveren kan via de website.

Over Lowlander Botanical Beers

Lowlander Botanical Beers brouwt sinds 2016 botanische bieren met kruiden, specerijen en vers fruit. Elk bier heeft een uniek verhaal en onderscheidende smaak. Lowlanders Chief Botanical Officer Frederik Kampman werkte jaren in brouwerijen en gin- en jeneverdistilleerderijen. “Toen ik terecht kwam in de wereld van distilleren, werd ik gegrepen door de vele kruiden en specerijen die werden gebruikt. Als bierliefhebber maakte me dat nieuwsgierig naar wat deze botanicals aan bier zouden kunnen toevoegen.” Het was het begin van Lowlander.

Assortiment
Lowlanders botanisch gebrouwen assortiment bestaat uit de White, I.P.A., de klimaatpositieve Cool Earth Lager, een zomerse Tropical Ale, Citrus Blonde, Leftover Lemon & Elderflower, Pumpkin Weizen en de Winter I.P.A. Het low & no assortiment bestaat uit de non-alcoholische bieren 0.00% Wit, Non-Alc I.P.A., Non-Alc Citrus Blonde, Non-Alc Cool Earth Lager, Non-Alc Tropical Ale en Non-Alc Winter I.P.A. Daarnaast Lanceerde Lowlander in 2022 ‘s werelds eerste klimaat-positieve gin. De drie botanische soda’s in de smaken Ginger & Yuzu, Blood Orange & Bergamot en Rhubarb & Lavender maken het assortiment compleet.

Duurzaam en natuurlijk troef
De botanische brouwers van Lowlander werken elke dag met ingrediënten die rechtstreeks uit de natuur komen. En juist daarom zijn zij zich er sterk van bewust dat we de natuur nooit als vanzelfsprekend moeten beschouwen. Vanuit die visie is Lowlander onderdeel van 1% For the Planet, waarmee 1% van de omzet gedoneerd wordt aan doelen die zich inzetten voor de natuur.

Adres

Gedempt Hamerkanaal 201 1021 KP Amsterdam

GPS

52.38213, 4.9202117

Telefoon

Opening Hours

Maandag

x

Dinsdag

x

Woensdag

12:00-01:00 uur

Donderdag

12:00-01:00 uur

Vrijdag

12:00-01:00 uur

Zaterdag

12:00-01:00 uur

Zondag

12:00-01:00 uur

In de buurt


Op de kalender