Lowlander Botanical Bar & Restaurant

Home » Vrije Tijd » Eten & Drinken » Restaurant » Lowlander Botanical Bar & Restaurant

Lowlander Botanical Bar & Restaurant begint aan een nieuw avontuur! Op de vroegere locatie van Stork, tegenover Station Amsterdam Centraal aan het IJ.

Een botanisch restaurant waar bieren en gerechten gecombineerd worden om elkaar alleen nog maar beter te laten smaken.

In de open groene ruimte serveert Lowlander Botanical Bar & Restaurant gerechten waarin groentes, fruit, kruiden en specerijen centraal staan.

Beer flights

Bij Lowlander brouwen we met botanicals om natuurlijk heerlijke bieren te creëren. Elk bier heeft zijn eigen unieke smaakprofiel en is vol van smaak en natuurlijk lekker. Van fruitig tot bloemig, van zoet tot kruidig en alles daartussenin. Met onze Beer Flights probeer je een set verschillende smaken, en geniet je zo optimaal van onze bieren.

Beer & Food Tasting

Dompel je onder in de smaken en geuren van bier gebrouwen met botanicals. Door middel van beer pairings met 4 bieren én bijpassende bites nemen we je mee in een unieke Lowlander tasting bomvol verrassende smaken en onverwachte combinaties.

Bij Lowlander brouwen we onze dranken met botanische kruiden, specerijen en fruit. Maar wat houdt dat precies in? Tijdens een Lowlander Beer & Food Tasting vertellen we je gedurende anderhalf uur alles over geuren, smaken én bijpassende bites voor een complete beleving. Niet zo maar een bierproeverij in Amsterdam dus.

Opties voor Groepen

We horen je denken: dit is leuk met z’n tweeën, maar kan het ook met een grote groep? Zeker weten: de Lowlander Beer & Food Tasting is uiteraard volledig geschikt om met een grote groep te beleven. Een originele activiteit voor een bedrijfsuitje of om je verjaardag te vieren. Bekijk gerust ons Portfolio, bijgevoegd in onze press-kit of neem hier contact met ons op.

Authentiek en groen

Overal in het restaurant woekeren planten en botanicals tussen rustieke tafels en gezellige zitjes met vintage fauteuils. Er werd zo min mogelijk nieuw meubilair gebruikt in het design van Lowlander Botanical Bar & Restaurant. De lange tafels waren ooit oude bakkerstafels en in de kleine kassen die door het hele restaurant staan groeide ooit trossen druiven in Frankrijk. Ze kregen – na flink wat restaureren – een tweede leven.

Zonnig terras aan het water

Als de zon schijnt gaan de grote glazen pui van het restaurant open om binnen in buiten te laten veranderen. Al vangt de borrelaar en eter toch echt de meeste zon op het terras aan het water, waar ook aangemeerd kan worden met een boot.

Openingstijden

Lowlander Botanical Bar & Restaurant is dagelijks geopend voor lunch, borrel, diner en events. Reserveren kan via de website.

Duurzaam en natuurlijk troef
De botanische brouwers van Lowlander werken elke dag met ingrediënten die rechtstreeks uit de natuur komen. En juist daarom zijn zij zich er sterk van bewust dat we de natuur nooit als vanzelfsprekend moeten beschouwen. Vanuit die visie is Lowlander onderdeel van 1% For the Planet, waarmee 1% van de omzet gedoneerd wordt aan doelen die zich inzetten voor de natuur.

Adres

Gedempt Hamerkanaal 201 1021 KP Amsterdam

GPS

52.38213, 4.9202117

Telefoon

Opening Hours

Maandag

11:00 – 00:00 uur

Dinsdag

11:00 – 00:00 uur

Woensdag

11:00 – 00:00 uur

Donderdag

11:00 – 01:00 uur

Vrijdag

11:00 – 01:00 uur

Zaterdag

11:00 – 01:00 uur

Zondag

11:00 – 00:00 uur

De keuken is dagelijks geopend van 12:00 – 22:00 uur.

In de buurt


Op de kalender