Max Euweplein

Home » Vrije Tijd » Uitgaan » Plein / terras » Max Euweplein

Het Max Euweplein is een gezellig plein in hartje Amsterdam. Een levendige plek met een uitgebalanceerde mix van restaurants, cafetaria, clubs, terrassen, winkels en appartementen.

Eerbetoon

Het plein is vernoemd naar de schaakgrootmeester Max Euwe. De wiskundeleraar en geleerde die in 1935 vriend en vijand verbaasde door wereldkampioen schaken te worden. Hij was daarmee de eerste Nederlander ooit die deze felbegeerde titel binnen sleepte.

Schaakmat

Het levensgrote schaakbord op het plein is ondertussen een bekend begrip en één van de publiekstrekkers van het plein waar menig partij en zelfs toernooien gespeeld worden.

Max Euwe Centrum

Daarnaast is er het Max Euwe Centrum te vinden, met museum en bibliotheek vol lectuur, anekdotes, fotomateriaal en interessante informatie over de bekende Nederlandse schaker.

Gezellige drukte

Het Max Euweplein bevindt zich in het drukke uitgaanshart van de stad, op loopafstand van hotspots als het Vondelpark en het Leidseplein, populaire uitgaansgelegenheden als het Holland Casino, Comedy Café, Hard Rock Café en afvaartsteigers van grote rederijen.

Vooral tijdens de zomermaanden kan het er gezellig druk zijn met toeristen, dagjesmensen, uitgaanspubliek en een vaste kern van schaakfanaten.

Adres

Max Euweplein Amsterdam

GPS

52.362544345817, 4.8829457843428

In de buurt


Op de kalender