Museumplein Amsterdam

Home » Vrije Tijd » Uitgaan » Plein / terras » Museumplein Amsterdam

Het Museumplein ligt in hartje Amsterdam en wordt ook wel het museumkwartier genoemd vanwege de ligging tussen de beroemde musea: Het Diamantmuseum, Stedelijk Museum, Rijksmuseum en het Van Gogh Museum.

Gezelligheid troef

In de zomer kun je er lekker chillen op het nieuw aangelegde plantsoen, een terrasje pakken of een gadget scoren bij de museumshop of één van de souvenirs-stands op het plein.

IJsbaan en Kerstmarkt

Tijdens de wintermaanden kan je de ijzers onderbinden en baantjes trekken op de ijsbaan van ICE Amsterdam. Lekker schaatsen in gezellige kerstsfeer inclusief verwarmd terras van de Bistro en de Kerstmarkt ICE Village.

Museum Market

Elke derde zondag van de maand vindt op het plein de Museum Market plaats. Een kunstzinnige markt met een gevarieerd aanbod in de stands van creatieve ondernemers.

Rijksmuseum Tuin

Even tot rust komen zonder de drukte en hectiek van het Museumplein? Beng dan eens een bezoekje aan de Rijksmuseum Tuinen.

Hotspot

Het Museumplein in Amsterdam is, mede door de vele bezienswaardigheden op loopafstand, een trekpleister en hotspot die jaarlijks door honderdduizenden toeristen en dagjesmensen wordt bezocht.

Adres

Museumplein 1079 RA Amsterdam

GPS

52.357256, 4.8823278

In de buurt


Op de kalender