Royal Van Lent Shipyard Amsterdam

Home » Vrije Tijd » Watersport » Jachtwerf » Royal Van Lent Shipyard Amsterdam

Royal Van Lent Shipyard Amsterdam – Wellicht alleen voorbestemd voor een select groepje mensen, de superrijken op deze wereldbol. Degenen die het zich kunnen permitteren een jacht naar wens en op maat te laten bouwen. U moet hier dan denken aan superjachten waarvan een prijs van tientallen miljoenen of meer eerder regel dan uitzondering is. Het motto is dan ook ‘wie naar de prijs van een jacht vraagt kan het waarschijnlijk niet betalen’.

Moezelhaven

Vanaf het voorjaar van 2019 is er aan de Moezelhaven, onderdeel van het Westelijk Havengebied Amsterdam, een scheepswerf annex droogdok bijgekomen. Een scheepswerf met faciliteiten om luxe jachten tot 160 meter te bouwen. Daarnaast zal de scheepswerf ingezet worden voor het verbouwen (refit) van al bestaande feadships.

De scheepswerf is in beheer van Royal Van Lent Shipyard en onderdeel van de Feadship Groep. Een samenwerkingsverband waarin Royal Van Lent Shipyard, Koninklijke De Vries Scheepsbouw en De Voogt Naval Architects participeren. De Feadship Groep is wereldwijd een bekend begrip waar het gaat om het bouwen van exclusieve en zeewaardige jachten. De bouw van zo’n jacht volgt een indrukwekkend traject waarbij de nieuwste technieken, innovaties en hightech oplossingen gecombineerd worden.

Met de komst van deze jachtwerf naar Amsterdam wordt Nederland nog beter op de kaart gezet waar het gaat om de scheeps- en jachtbouw en wellicht een grotere speler op deze groeiende markt voor superjachten.

Goed voor werkgelegenheid

Het mag duidelijk zijn dat er nogal wat komt kijken bij de bouw van zo’n groot schip. Van tekentafel tot aan de tewaterlating zijn er honderden mensen bij betrokken. Het streven is 2 à 3 jachten per jaar af te leveren. Dat levert een hoop werkgelegenheid op voor Amsterdam en niet te vergeten alle toeleveranciers die hier een graantje meepikken.

Officiële opening

De opening van de nieuwe scheepswerf op 16 mei 2019 stond garant voor een feestje waarbij ook de nodige prominenten niet ontbraken.

GPS

52.392026355912, 4.8169618898509

In de buurt


Op de kalender