Sloterpark Amsterdam

Home » Vrije Tijd » Recreatie » Stadspark » Sloterpark Amsterdam

Het Sloterpark is een ruim stadspark annex recreatiegebied in Amsterdam Nieuw-West waar je even kunt onthaasten en genieten van de rust en de natuur.

Populair

Het park is vooral populair bij dagrecreanten, wandelaars, hondenbezitters en joggers die graag een Rondje Sloterplas doen (ca 5.5 km). Het park biedt dan ook een grote diversiteit aan flora & Fauna, mooie wandelroutes, fietspaden, uitgestrekte zonneweides aan het water en her en der zitbankjes om even uit te rusten. Voor wie in shape wil blijven en aan zijn conditie wil werken is er een gevarieerd parcours met fitnesstoestellen.

Recreatieplas

Centraal gelegen in het Sloterpark bevindt zich de Sloterplas. Een ruime recreatieplas waar op diverse plekken mogelijkheden zijn om tijdens de zomer te zwemmen en een frisse duik te nemen. Naast het kindvriendelijke zandstrand van het Sloterstrand aan de noordoever zijn er door de gemeente, veelal op strategische plekken, zwemtrappen en steigers geplaatst. Wel zo makkelijk!

Zoek je liever de schaduw op? Dan kan je de parasol thuislaten want de grote verscheidenheid aan bomen bieden verkoeling en de nodige natuurlijke bescherming tegen de zon.

Faciliteiten

Evenementen

In en rondom het Sloterpark vinden ook jaarlijks enkele populaire evenementen en festivals plaats:

Adres

Sloterpark Amsterdam

GPS

52.37121, 4.8163221

In de buurt


Op de kalender