Sloterplas - Recreatieplas

Home » Vrije Tijd » Recreatie » Recreatiegebied » Sloterplas – Recreatieplas

De Sloterplas is een ruime recreatieplas, ooit ontstaan door zandafgravingen in het kader van de aanleg van Geuzenveld en Slotermeer en grenst aan het Sloterpark in Amsterdam Nieuw-West.

Ruimte voor ontspanning

Rondom de plas bevinden zich diverse mogelijkheden om te recreëren, te sporten, zwemmen en aan de hectiek van de stad te ontsnappen.

Zo vind je er onder meer:

Watersport

Voor liefhebbers van de watersport biedt de Sloterplas diverse faciliteiten en zowel aan de noord- en zuidkant van de recreatieplas bevinden zich schutsluizen die bootbezitters de mogelijkheid geven om de plas te verlaten voor een leuke vaartocht. Bijvoorbeeld richting de grachten en de Amsterdamse binnenstad, De Amstel, het Nieuwe Meer of de ringvaart van de Haarlemmermeer.

Noordoever

Aan de Noordzijde bevindt zich Watersportcentrum De Duikelaar met onder meer een aanbod van watersportactiviteiten voor de jeugd, zonnig terras, kanoverhuur en jachthaven met 120 ligplaatsen voor bootjes.

Watersporteiland

Aan de zuidoost-oever vind je het zogenaamde Watersporteiland wat onder meer onderdak biedt aan:

Sloterplas op de kaart

In het kader van spreiding van recreatie & toerisme maakt de gemeente en stadsdeel Nieuw-West zich momenteel hard de Sloterplas op de kaart te zetten. Deze plannen omhelzen onder meer:

  • Aanpassing infrastructuur fiets- en voetpaden
  • Uitbreiding horecafaciliteiten
  • Waarborgen zwemwaterkwaliteit
  • Vernieuwen westoever bij Meervaart
  • Actieve agenda van Culturele- & Sportactiviteiten
  • Verbetering waterwegen voor nieuwe kanoroutes en vaartochten

Adres

Oostoever 1064 GW Amsterdam

GPS

52.3652625, 4.8187495

In de buurt


Op de kalender