Sloterstrand Sloterplas

Home » Vrije Tijd » Recreatie » Stadsstrand » Sloterstrand Sloterplas

Het Sloterstrand is vanaf mei 2017 de nieuwe naam van de Varkensbaai, het populaire zwemstrand aan de Noord-West oever van de Sloterplas in stadsdeel Nieuw-West.

Plek voor ontspanning & recreatie

Naast het zwemgedeelte met het zandstrand biedt het Sloterstrand aan de Sloterplas een groene zonneweide. Een plek waar je even lekker kunt ontspannen, recreëren of de schaduw op kunt zoeken onder één van de bomen.

Kindvriendelijk

Het Sloterstrand zelf is kindvriendelijk met een zandbodem die geleidelijk afloopt en begrenst is met drijflijnen. Het is daardoor zeer geschikt voor kleine kinderen.

Zwemwaterkwaliteit

In het voorjaar van 2014 zijn er door de gemeente, die ook het beheer in handen heeft, speciale netten geplaatst met quaggamosselen. Dit om blauwalg tegen te gaan en de kwaliteit van het zwemwater in de zomermaanden te waarborgen.

Sloterplas voorlopig geen officiële zwem locatie meer

Eind 2022 heeft de gemeente Amsterdam besloten dat de Sloterplas geen officiële zwem locatie meer is. Er zijn tijdens controles van de zwemwaterkwaliteit namelijk teveel poep bacteriën in het water aangetroffen. Er zal nu periodiek controle plaatsvinden.

Wanneer dit 2 jaar positieve uitslagen oplevert, zal de gemeente overwegen de beslissing terug te draaien en de recreatieplas weer als officiële zwem locatie aanmerken.

Faciliteiten

Het Sloterstrand is vrij toegankelijk voor jong & oud en biedt voorzieningen zoals picknicktafels, een Beach Shop waar je onder meer een strandstoeltje kunt lenen, beachvolleybalveld en sanitaire voorzieningen.

Eten & Drinken

Sinds 2016 zijn er plekken gereserveerd voor food-trucks met allerlei lekkers om je honger te stillen en, wanneer geopend, kan je ook terecht bij het naastgelegen Hotel Buiten voor een hapje en/of drankje. Op warme zomerdagen staat er doorgaans een ijscoman.

Goed bezocht

Sinds de transformatie in 2016/2017 van klein strandje naar breed zandstrand is het in rap tempo uitgegroeid tot hippe en gewilde stek.

Nieuwjaarsduik

Sinds 2008 is het strandje ook één van de locaties in Amsterdam waar je op 1 januari terecht kunt voor de traditionele nieuwjaarsduik.

Adres

Th.J. Lammerslaan 1 Amsterdam

GPS

52.371602185963, 4.8223208218816

In de buurt


Op de kalender


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *