Station Amsterdam Sloterdijk

Home » Vervoer » Station » Station Amsterdam Sloterdijk

Station Amsterdam Sloterdijk in Amsterdam Nieuw-West heeft door de jaren heen een metamorfose ondergaan. Van relatief klein station tot een belangrijk en multifunctioneel verkeersknooppunt met trein-, metro-, bus- en tramverbindingen naar strategische punten in de stad en erbuiten.

Orlyplein

Met de herinrichting van het Orlyplein, zoals het stationsplein heet, is het karakter ook een beetje verschoven van snel, zakelijk en kil naar een soort meeting-point. Met plek voor veel groen, hier en daar zitbankjes en mogelijkheden om iets te eten, te drinken en te borrelen.

Voorzieningen

Het station beschikt over moderne faciliteiten zoals een lift, real-time infoborden, Ruime parkeerplaats (P+R Sloterdijk), horecagelegenheden en op loopafstand vind je er diverse overnachtingsmogelijkheden in verschillende prijsklasse. Sinds 2018 vindt u er ook een vestiging van het Holland Casino.

Het gebied rondom het station is volop in ontwikkeling met als doel de drukte in de binnenstad enigszins te verlichten.

Station Amsterdam Sloterdijk verwerkt per dag ruim 40.000 reizigers, waaronder veel forenzen, maar ook passeren er, mede door de expansie van hotels, steeds meer toeristen de poortjes.

Adres

Orlyplein 105 Amsterdam

GPS

52.3890302, 4.8382975

In de buurt


Op de kalender