Strand Nieuwe Meer

Home » Vrije Tijd » Recreatie » Stadsstrand » Strand Nieuwe Meer

Strand Nieuwe Meer is één van de zwemstrandjes aan de noordwestoever van het Nieuwe Meer in Amsterdam Nieuw-West. Ook wel bekend als de Oeverlanden.

Kindvriendelijk

De strandjes kenmerken zich door een zandbodem die geleidelijk afloopt waarbij het diepe water afgeschermd wordt door drijflijnen met boeien. Dit maakt het zeer geschikt voor gezinnen met kleine kinderen.

Recreatie, sport & spel

De zandstrandjes worden begrenst door groenstroken waar je in de zomermaanden heerlijk met de kinderen kan recreëren. Daarnaast zijn er diverse speeltoestellen, een skatebaan en een basketbalveldje waar kinderen zich kunnen uitleven.

Horeca

Op warme zomerdagen is er meestal een ijskar in de buurt en op loopafstand bevindt zich de horeca van Paviljoen Aquarius voor een hapje en/of drankje.

Beheer & bereikbaarheid

De strandjes zijn in beheer van de gemeente wat betekent dat er regelmatig wordt gecontroleerd op de zwemwaterkwaliteit en onveilige situaties. Het strand aan het Nieuwe Meer is uitstekend bereikbaar met de fiets en voor automobilisten is er een parkeergelegenheid op loopafstand.

Adres

Anton Schleperspad 10

GPS

52.3346367, 4.8139915

In de buurt


Op de kalender