Veerpont Buitenhuizen F21

Home » Vervoer » Veerpont » Veerpont Buitenhuizen F21

Veerpont Buitenhuizen (F21), in de volksmond ook wel bekend als de buitenhuizerpont, is een veerpont over het Noordzeekanaal.

Nieuwe F aanduidingen voor ponten

Vanaf januari 2021 worden alle IJ- en Noordzeekanaalveerverbindingen aangeduid met een F + nummer, van ferry, pont in het Engels. Zo wordt het voor buitenlanders en toeristen makkelijker om de juiste veerpont te zoeken.

Afvaart 24/7

De veerpont pendelt tussen Spaarndam en Buitenhuizen (Assendelft) en vaart 24 uur per dag, 7 dagen per week.
Iedere twintig minuten is er een afvaart en de overtocht duurt zo’n zeven minuten.

Populair

Vanwege de mooie ligging in het netwerk van fietsknooppunten en het drukbevaren Noordzeekanaal met zowel de binnenvaart, zeevaart als pleziervaart is de oversteek populair bij vooral fietsers.

Horeca

Aan zowel de noord- als zuidoever bevinden zich horeca etablissementen die beschikken over zonnige terrassen. Populair bij voorbijgangers die er dankbaar gebruik van maken om even bij te komen onder het genot van een hapje en/of drankje. Zo staat bijvoorbeeld Cafetaria Visser in de omtrek bekend om de heerlijke hamburgers en snacks.

Aan de noordoever van het Noorzeekanaal kunt u voor een versnapering terecht bij Café Pontplein. Van een kopje koffie, frisdrank, ijsco tot een snack. Het café beschikt over een gezellig terras aan het water en heeft daarnaast bankjes met een weids uitzicht over het kanaal.

Tarief

Voor voetgangers en brom(fietsers) is de oversteek gratis, voor gemotoriseerd verkeer geldt een tarief.

Beheer

De pont is in beheer van het Gemeentelijk Vervoer Bedrijf.

Adres

Noordzeekanaalweg 20

GPS

52.4312438, 4.7246043

Telefoon

In de buurt


Op de kalender