Vrije School Kairos

Home » Onderwijs » Basisschool » Vrije School Kairos

Vrije School Kairos is een jonge school voor primair onderwijs, opgericht in 2014.

Onderwijsconcept

De school werkt volgens het concept van het zogenaamde vrijeschoolonderwijs (Waldorf education). Een onderwijsvorm die valt onder het vernieuwingsonderwijs en erop gericht is om een brede en zelfstandige ontwikkeling bij kinderen te stimuleren.

Wat is een vrije school

Een vrije school wil zeggen dat het schoolbestuur meer flexibiliteit geniet wat betreft de besluitvorming en vormgeving van het onderwijs. Dit gebeurt echter wel binnen de kaders zoals vastgelegd door het Ministerie van Onderwijs.

Vrije scholen staan voor een weloverwogen balans tussen cognitief leren en het verwerven van praktische, creatieve, sociale en motorische vaardigheden.
Leerlingen van de vrije school worden voorbereid om als zelfstandige mensen volwaardig en creatief deel te nemen aan de maatschappij van de toekomst waarbij de uitgangspunten zijn, wie ben ik, wat wil ik en wat kan ik.

Huisvesting

Vrije School Kairos is gehuisvest in een ruim gebouw en historisch gebouw in de stijl van de Amsterdamse School en voorzien van moderne faciliteiten. De school bevindt zich aan het Wognumerplantsoen, een rustige en groene omgeving van Amsterdam-Noord.

Bovenschools bestuur

Vrije School Kairos valt onder het bestuur van de Stichting Geert Groote Scholen Amsterdam Amstel.
Overige scholen die onder dit bestuur participeren zijn:

Adres

Wognumerplantsoen 2-4 1023 EP Amsterdam

GPS

52.38755875931, 4.9486969164767

Telefoon

In de buurt


Op de kalender