Vuurtoreneiland

Home » Architectuur » Monumenten » Vuurtoreneiland

Vuurtoreneiland, het klinkt als een titel uit een stripboek maar is levensecht!

Het eilandje in het Markermeer voor Durgerdam biedt plaats aan de enigste vuurtoren van Amsterdam. Daar vormde het vanaf de 18e eeuw een verdedigingslinie samen met Forteiland Pampus en het fort Diemerdam.

De sporen van deze periode zijn nog duidelijk aanwezig, zo vind je er tussen de loslopende geiten en wilde flora nog altijd bunkers en geschutplatformen.

Bezoek en rondleidingen zijn vooralsnog alleen mogelijk in combinatie met een (diner)vaararrangement. De afvaart bevindt zich voor het Lloydhotel in Amsterdam-Oost waar je aan boord stapt van het historische IJ-veer XIII met een enerverende en avontuurlijke vaartocht voor de boeg.

Restaurant

Voor wie een iets anders zoekt biedt Restaurant Vuurtoreneiland een leuk alternatief voor een avondje uit en lekker eten.

Zomer & Winter

In het voorjaar en de zomermaanden kan je er dineren in de glazen kas met weids uitzicht over natuur en water. Sinds 2016 biedt het gerenoveerde fort een intieme eetzaal met open haard voor de koude wintermaanden.

Arrangement

  • Vaartocht vanaf Lloydhotel
  • Hapjes & drankjes aan boord
  • 5-gangen menu
  • Tijd om het eiland te ontdekken

Stelling van Amsterdam

Het Vuurtoreneiland is onderdeel van de Stelling van Amsterdam wat op de werelderfgoedlijst staat van Unesco en geniet een beschermde status.

Adres

Vuurtoreneiland 1 1026 CG Amsterdam

GPS

52.3724117, 5.0135806

In de buurt


Op de kalender