Strand IJburg

Home » Vrije Tijd » Recreatie » Stadsstrand » Strand IJburg

Vanaf eind mei 2019 zijn de poorten van het nieuw verrezen Strand IJburg los. En dat is goed nieuws voor de liefhebbers van zwemmen, bouwers van zandkastelen en zonaanbidders.

Strand IJburg

Het ruim opgezette en kindvriendelijke zandstrand van IJburg biedt een uitstekend alternatief voor een dagje zee op een warme zomerdag. Voor een leuk gezinsuitje, een frisse duik in het IJmeer of gewoon een dagje lui op de strandstoel.

Windsurfen

Ben je liever een beetje actief? Op loopafstand van strand IJburg bevindt zich Surfcenter IJburg wat mogelijkheden biedt voor het huren van een complete surfuitrusting. Ook kun je hier kennismaken met de surfsport en eventueel een les of clinic volgen.

Horeca

Dorst of trek gekregen tijdens of na een dagje zwemmen en strand? Bij het naastgelegen Strandpaviljoen van De Japanner kan je terecht voor een snack, softdrink, biertje of een verkoelend ijsje. Ook zijn er plannen om plekken voor food-trucks te realiseren.

Overige faciliteiten

Zowel aan het begin van de strandopgang als op het strand zelf bevinden zich sanitaire voorzieningen zoals toiletten. Ook is er een kiosk met wat strandartikelen te vinden. Om het strand ook schoon te houden staan er op diverse plekken grote gifgroene vuilbakken, je kunt ze haast niet missen!

Zwemwaterkwaliteit

Strand IJburg is één van de officiële zwemwaterlocaties van Amsterdam. Dit betekent dat het onder beheer valt van de gemeente en er tijdens het zwemseizoen regelmatig wordt gecontroleerd op de zwemwaterkwaliteit.

Bereikbaarheid

Strand IJburg is te vinden op het Strandeiland, één van de eilanden die IJburg rijk is. Het zwemstrand is goed bereikbaar met zowel de auto, openbaar vervoer als de fiets.

Hierbij wel een note: er is weliswaar een parkeerplaats aan de rand van het strand maar de plekken zijn beperkt. Op een warme zomerdag is de kans dan ook groot dat alle parkeerplekken bezet zijn.

Adres

Strand IJburg

GPS

52.355535238066, 5.017909115124

In de buurt


Op de kalender